27 Haziran 2016 Pazartesi

Zurna Sohbet Sitelerinde Doyumsuz Sohbet

Dunu aklına koyduktan sonra, bir dakika bile rahatı yoklu. Bu konuda çevirmediği dalavere kalmadı. Ama şimdiye kadar ııe yuplıysa, ne kadaı uğraştıysa da hiç bir netice alamadı. Sonuncu dalaveresi, Velikulu’yu gizleyip, zavallı kadının yavrusuna yüreği yanar da, belki razı olur diye başkanın Velikulu’yu, hapse attığını Zeynep’e duyunnuklı.

Velikulıı, aynı akşanı aıuıcsi ile münakaşa etti, çıkıp doğru kayın babası Hııduyar Beylere gilti.

Velikulu içeri girdi, selâm verip kenara durdu, sırtını evin duvarına dayııdt, Velikulu, otııımadı. O. bu eve her gelişinde ya kayınhabası ya kaynanası hemen ona yer gösterip, huş sözler söylerdi. Ama şimdi bunların hiç biri olmadı.

Hudayar Bey. nama/, kılıyordu, lludayar Bey‘in iki oğlu -Haydarkulu. altı yaşında: Muratkulu, dokuz yaşında- ktını yere, yüz üstü u/ımnuşlar. ellerini birbirinin üstiinc koyup, bucuklarını havaya kaldırarak, birbirlerinin bacaklarına vuruyorlardı. Gülsüm, yani Velikulu’nun nişanlısı Velikulu’yu görünce, çarşafa bürünerek, pamuk bohçası gibi çekilip karanlık köşeye oturdu, lludayar Bey’in karısı çocukların sol tarafında oturmuş, yüzünü sağ dizinin üstüne koymuştu.

Velikulu içeri girince de kadın, aynı vaziyette kalıp, yüzünü dizinin üstünden kaldırmadı. Tabii ki. bu saygısızlığ binnci nişanesi Sadece Muratkulu başını kaldırıp, güle dedi ki, “Vay, cmmoğhını geldi.”

lludayar Dey. namaz kılıyordu, ama kim onun şuralına dikkatle baksa, o an fikir deryasına, belki de gam deryasın daldığım hemen hissederdi. Nama/ı bitirip, Velikulu’ya döndü, ama yüzünün şeklini değiştirmedi.

-Velikulu, yavrum, niye ayııkta duruyorsun? Gelip olursan».

Velikulu, kenarda çömelerck, ayakkabılarını çıkarma başladı.

Hudayar Bey, seccadeden lesbihi alıp, çevirmeye ba ladı. Çocuklara dönüp, yaramazlık yapmasınlar diye, oıı' n azarladı. Fukat. Hudayar Bey'in azarı, bir kıl kadın bi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder